EN HASHIM BIN ZAINAL

PENGETUA SMK TAMAN MEGAH RIA

 

 

OWA KPM

 

(SPSK)

Seluruh warga Sekolah ini, dengan penuh iltizam menyatakan untuk mengikuti dan mematuhi semua prosedur SPSK secara istiqamah. Kami mengikrarkan bahawa:

DASAR KUALITI

  • SMKTMR komited untuk menyediakan dan melaksanakan pengajaran dan pembelajaran  yang berkualiti bagi memenuhi keperluan pelanggan.
  • Adalah menjadi komitmen pihak pengurusan dan semua anggota untuk mematuhi keperluan-keperluan SPSK dan meningkatkan keberkesanannya secara berterusan.
  • Bagi memastikan tujuan ini, Dasar Kualiti beserta dengan objektifnya disemak semula semasa Mesyuarat Kajian semula Pengurusan untuk memastikan kesesuaiannya yang berterusan. Dasar Kualiti ini disebar luas kepada seluruh anggota SMKTMR melalui media cetak. Taklimat pengurusan da papan kenyataan untuk difahami dan dihayati.

 

OBJEKTIF KUALITI

OBJEKTIF SPSK ADALAH:

  • Melaksanakan 100% pengajaran dan pembelajaran berdasarkan Rancangan Pelajaran Tahunan kecuali berlaku perkara-perkara di luar kawalan SMKTMR
  • Memastikan pencapaian murid setiap Sekolah Menengah Negeri Johor mencapai 65% lulus keseluruhan atau peningkatan 3% dari tahun sebelumnya dalam setiap mata pelajaran bagi Peperiksaan Pertengahan Tahun, Akhir Tahun/ PMR/SPM/STPM.
  • Memastikan 100% murid Sekolah Menengah Negeri Johor mendapat Perkhidmatan Bimbingan dalam Kemahiran Belajar, Pembangunan Diri Murid, Motivasi dan Kerjaya, melainkan berlaku perkara-perkara di luar kawasan sekolah. 100% aduan dan maklum balas pelanggan akan dilayan sebagaimana yang dinyatakan dalam Prosedur Kualiti Aduan Pelanggan.
  • Melaksanakan Pengurusab Kewangan, Tanpa Teguran Audit.

Orang yang berbohong itu sentiasa ingin melarikan diri sedangkan tiada seorang pun yang mengejarnya namun orang yang benar itu berani seperti singa -Goethe

 

 

Penafian: Kerajaan Malaysia dan Kementerian Pelajaran Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh pengggunaan mana-mana maklumat daripada laman web ini
Paparan Terbaik: Laman Web ini sesuai dipapar menggunakan pelayar internet Internet Explorer 8 dan keatas, mozilla firefox dan google chroome dengan resolusi 1280X768 dan keatas
Copyright © 2015. All Rights Reserved.